pondělí 25. března 2013

Víkendování :-)


   Víkend byl plný různých akcí, nezbylo mi moc času na posezení u PC...V pátek odpoledne jsem dostala nápad, vzpomněla jsem si jak jsme s mamkou tvořily, jako by to bylo včera...kreslení na sklo, kreslení slupovaček...na její batikování, vyšívání apd....inu chytla jsem ideu, skočila do auta a jela za Milou do práce, nakoupili jsme barvičky na slupovačky (některé mi přivezla i Martina, jelikož jsme hlídali už nejen Nikolku(neteř), ale přidala se i Lucinka (neteř)...a znáte to ,na mateřské se zrovna nedá moc utrácet) sobotní aktivita byla v tu ránu na světě....holky měly velikánskou radost a už si hledaly velikonoční motivy.......tiskárna nebyla k zastavení :-)

 
Martina s Elenkou....

 
 
 
 
 
V sobotu ráno už holky byly natěšené a čarovaly si v kuchyni snídani :-)
 




Ale jak to tak bývá, po snídani si sedly k malování a nakreslily si pár obrysů a užuž chtěly vymýšlet další aktivity, nebránila jsem jim.....řekla jsem, že si uklidí pokoj a pak půjdou ven....následovalo překvapení, ani jedna nemrkla, utíkaly do pokoje a uklízely...hmmmm pořád jsem přemýšlela, co mají za lubem :-) babičku Helenku jsem poprosila o hlídání Elenky a zajela na nakup s dědou P.(tatínek Milana). Když jsme se vrátili z nákupu, Elenka nedala babičce nic "zadarmo" moooooc plakala a málem plakala i babička...johooo koliky, ty máme rádi :-)....holky si pomohly a pak bylo z Elenky opět usměvavé a spokojené miminko :-)





Navařily jsme....naše treperendy mi pomohly, Míla přijel z práce a začali jsme se už chystat na večer. Miška dostala skvělý nápad, že si udělá s Nikolkou a Lucinkou prázdniny, zabalila si pyžamko a šla na jednu noc bydlet s holkami o dům dál, k babičce Helence...hodilo se nám to, protože jsme s Milanem měli naplánovaný večer s Kájou, Kubou a Toníkem. Večer jsme si všichni nejdříve dali  "raclette" ( švýcarskou specialitku)...a pustili se do hry...tentokrát aktivity vyměnilo UNO s MonsterHigh :-DDD Byl to prima večer, který skončil až ve tři ráno a Kluci se nám trošku u hry zhvízdali, ale zasloužili si. Toník s Elenkou spinkali moc hezky a my měli "dospělácký" večer jen pro sebe.... fotky vypovídají sami o sobě :-)


opravdu se jednalo o karty UNO s MonsterHigh, my hru zdokonalili a hráli jsme i o "drobný"...

 
 
 
....protože Kája a Kuba jsou báječní přátelé, nebojím se sem přidat tyhle fotky, opravdu jsme si večer užívali po svém :-) Dokonce se přidala i dekorace ze slupovaček...:-)
 
 
 
 


 V neděli ráno jsme si udělali všichní línou a válecí hodinku. Elenka byla smíšek. Miška s Nikolkou lítaly po baráku na koštětech, koukaly na pohajdy a vymýšlely různé skopičiny. Vstali jsme, po chvíli za mnou přišla i Lucinka a dělaly jsme spolu domácí úkoly, přidala se s malováním slupovaček a tak jsme měli relax-dopoledne.


...něco málo z našich výtvorů... už si přejeme teplejší jarní počasí a tak jsme začali alespoň s drobnou výzdobou....
 
 
 



Po obědě jsme vyrazili k Martině, kde se odpoledne pořádala oslava Nikolčiných narozenin, Michalka se s holkama vyblbla a Martina jim zajistila i jízdu na koni, kterou si všichni náramně užili...na to, že byla zima, vůbec nebyla na dětech znát, po návratu měli všichni červené tváře jako jablíčka a Michalka nebyla vůbec k zastavení....vyprávěla o jízdě,o koni a o tom jak mohla dávat krmení a pomáhat se sedlem....pak si dali všichni dortíka samozřejmě ve stylu MonsterHigh :-) a my se vrátili domů. Večer jsme poseděli ještě s Milanovo rodiči a povídali si také o vztazích a o tom jak vše proběhlo...byl to klidný večer. Michalka jela k Honzovi ( ke svému tatínkovi ) a začala nám moc chybět...ale přeci ve středu ji máme zase zpět :-) Což uteče jako voda....


Jelikož znám svou dceru:-) a vím, že koně miluje, podařilo se mi splnit jeden velký dětsky sen. S majitelkou těchto nádherných zvířat jsem se dala do řeči (na popud Martiny) a domluvila jsem se s ní, že tam Michalka, za menší měsíční úplatek, bude moci chodit na koně. A to kdykoliv bude chtít na jak dlouho bude chtít, což se vždy dá jen dopředu vědět.....a hlavně, bude se muset i o koně starat, hřebelcovat, kydat hnůj, učit se sedlat a pak s ním vyjet na "lanč" až se naučí "držet" pevně koně, bude ho vozit na projížďky apd....třeba i na nějaký okresní závod, ale to už moooc předbíhám..... takže po cestě domů jsme Michalce celou novinu s Milanem oznámili, samozřejmě i se svolením Honzy a reakce byla nad naše očekávání....jelikož se budou vracet daně:-) zajistíme už jen ocharnnou vestu, helmu, čapsy a Miška začne chodit na koně s jednou malou rodičovskou podmínkou....nejprve škola a pak teprve zábava, tak jako doposud...protože si ten svůj sen Michalka za své školní úspěchy zaslouží, jsem ráda, že ta možnost existuje...Mišpulko milujeme tě :-*



Co víc ještě napsat...snad jen, že jsem ráda a nadšená z toho, že existují lidé jako je Terezka (majitelka koní), která ke svým koním přišla vždy nějakou náhodou a cituji " každý z těchto koní má svůj příběh" ten "Michalčin poník" byl například vyhrán v kartách, nový majitel po probuzení z opice zjistil, že vyhrál poníka a tak se ho chtěl zbavit...Tereze se informace donesla a jela si pro něj...už se těším na vyprávění dalších příběhů...:-)









 Jen aby z těch příběhů nebyl jeden náš....protože Milan byl unešený z Michalky radosti, začal i sám uvažovat, že bychom mohli mít svého vlastního :-DDDDDDDDDD Už ho vidím, jak v zimě lítá kolem slepiček, kydá hnůj a hřebelcuje poníka, když bude Miška ve škole :-) Nakonec jsme se domluvili, že až bude tepleji, vydáme se do Ředhoště na trhy a koupíme si slepičky - Andulu, Máňu, a Rozárku...to bude určitě lepší a už teď se trochu bojím, aby Milanovo taťka nedovezl z trhu mini kůzlátka, protože jsme tomu loni utekli jen taktak :-)


Jojo lidičky, vy co mě znáte....už je to tak.....jsem vesničan a náramně si to užívám :-)






3 komentáře:

  1. Elenka je krásné okaté mimi,kvůli ní sem vlastně chodím,jsem její obdivovatelka!Mišce to na koníku sluší a chválím její zájem o zvířátka.A na trhy je docela nebezpečné jezdit,jede se pro tři slepice a doveze s nima bůhví co ještě!Vesničanky to tak mají-semínka,kytičky,stromečky atd.!Ale štěstí z Vás čiší i přes blog,tak si ho užívejte!Našla jsem Váš blog přes maminku Aranel.Zdravím z Irska Marcela

    OdpovědětVymazat
  2. Marcelko moc děkujeme a těší nás, že se Elenka a Miška líbí, jsou to naše hvězdy. Na trh pojedu poprvé v životě a jsem napjatá, nikdy jsem nezažila prodej domácích zvířat a všeho co se jich týká......asi si koupíme toho víc, možná ani nebudu vědět kterou slepičku si vybrat apd...myslím, že mě tady čeká ještě spousta nových zážitků a zvyků.
    Stále se ještě učím jak to na blogu chodí a těším se až budu moci více času trávit spíše na blogu ostatních než ve vysvětlivkách v Googlu apd....ještě jednou děkujeme a zdravíme Vás do krásného Irska Ivča a spol

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju sedmikrásky... Jen užívejte... :-)

    OdpovědětVymazat